RECEPTION PAVILION | NATIONAL ASSEMBLY OF QUEBEC

For the past, present and future of Quebec

Project description

It’s in June 2019 that the National Assembly of Quebec reveals its new reception pavilion, designed to modernize the building and cater to the visitors’ new needs. Indeed, the Assembly’s latest major addition to its original configuration was in 1917, when its restaurant Le Parlemtaie opened its doors. We were asked to guide our client towards realistic and conceivable technological approaches to allow audio and high resolution video broadcast within the pavilion. The intention was to create a space where visitors could learn about the history of the Assembly. Screens embedded in the walls and a projector hidden away in the ceiling, close to the sky-light, make this all possible. Here’s a guided tour of the facilities on the National Assembly of Quebec’s YouTube channel.

 

Information

CLIENT: Assemblée nationale du Québec
DATE : June 2019
TOTAL CONSTRUCTION COSTS : 65 M$