Théâtre du Nouveau Monde | Montréal

Théâtre du Nouveau Monde | Montréal

At the dawn of its 70th anniversary, the emblematic Théâtre du Nouveau Monde is being extended and modernized. On the program of this eagerly awaited project; a second room that will honor another prestigious name in Quebec’s cultural heritage, Réjean-Ducharme, an update to meet new standards for public reception, the modernization of its scenic and digital elements …

Our team feels very lucky to have the honor of being part of this project, and of collaborating with the firm Saucier+Perrotte architectes, winner of the architectural competition. More than ever, we will be up to the task!

 

Psst … La Presse talks about it here.

And the TNM offers you a video tour of the first shovel that includes a 3D virtual tour.

A green theater in Saint-Jérôme

A green theater in Saint-Jérôme

Le théâtre Gilles-Vigneault, à Saint-Jérôme, vient d’obtenir une accréditation « Scène écoresponsable », une initiative qui a réjoui tant le public que les employés et les artistes …. (Éric-Pierre Champagne, La presse, 2021)

The full article on how Théâtre Gilles Vigneault obtained this accreditation can be seen by clicking on the link below to the La Presse website.

Un théâtre vert à St-Jérôme (in French)

Credit photo : David Boily

Parc Jean-Drapeau | Espace Paddock

Parc Jean-Drapeau | Espace Paddock

Espace Paddock is the new infrastructure in the heart of Parc Jean-Drapeau in Montreal. This new building at Circuit Gilles-Villeneuve uses the latest eco-friendly technologies and materials on the market. This is the most important thing to undertake the shift to sustainable development. This construction, in which we were a partner during its construction, won the Award of Excellence in December 2018 from Canadian Architect magazine.
Photo credits : FABG

Link to the Parc Jean-Drapeau website

C.H.A.R.S in detail

C.H.A.R.S in detail

The architecture firm EVOQ evokes and details its project for a Canadian High Arctic Research Station, delivered in 2019. Our involvement focused on the integration of a conference centre, a TV studio, a multifunctional room and a museum area.

Link to the website EVOQ